Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Gołąbki bez zawijania

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

bardzo smaczne gołąbki w sosie

Gołąbki bez zawijania Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gołąbki bez zawijania

 

  • 1 kg kapusty
  • 1 kg mielonego mięsa3 cebule
  • 1 łyżka soli
  • 2 jajka
  • 1 szklanka kaszy mannej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • pieprz, jarzynka i sól
  • olej
  • 2 kostki rosołowe
  • 150 gram koncentratu pomidorowego
  • 2-3 łyżki mąki

Sposób przygotowania:

Gołąbki bez zawijania
Cebulę kroimy w kostkę, cebule szatkujemy - zasalamy i odstawiamy na 2 godziny, po tym czasie odciskamy. Dodajemy do mięsa warzywa, jajka, kaszę oraz mąke ziemniaczaną i przyprawy - dokładnie mieszamy i formujemy kotleciki. smażymy je na rozgrzanym oleju po obu stronach na złoty kolor. Podsmażone kotlety przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy kostki rosołowe i całość zalewamy wodą – w zamkniętym naczyniu pieczemy wszystko ok 80-90 minut w temp 180*. Nastepnie wodę spod gołabków odlewamy do garnka, dodajemy do niej rozmieszaną mąkę pszenną, koncentrat pomidorowy opraz przyprawy do smaku - mieszamy 5 minut. Gorące gołąbki polewamy gorącym sosem i podajemy z chlebem.
Gołąbki bez zawijania
wszystkie składniki przygotowujemy przed rozpoeczeciem
Gołąbki bez zawijania
farsz możemy również doprawić odrobiną magii w płynie
Gołąbki bez zawijania
Etap 3
Gołąbki bez zawijania
Etap 4