kasiek2411

kasiek2411

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Gołąbki bez zawijania

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowywujemy "farsz" i sos

Gołąbki bez zawijania

Składniki:

Gołąbki bez zawijania

 

  • kapusta, mięso mielone,kasza manna, cebula,
  • czosnek (wg uznania), jajka , woda, kostki rosołowe, przecier pomidorowy, przyprawy : sól , pieprz. Olej, mąka.

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki bez zawijania
Główkę kapusty szatkujemy, sprzamy wrzątkiem, solimy.
Cebulkę kroimy, przysmażamy na oleju, dodając przyprawe warzywko, lub inną podobną.
do mięsa mielonego (ok 1 kg) wbijamy 4-5jajek. wsyspujemy ok 2,5 szklanki kaszy manny. do tego dodajemy poszatkowaną i odcisniętą z wody kapustę i zeszkloną cebulkę. dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy do smaku. Formujemy gałki jak na kotlety mielone , delikatnie obtaczając w mące, kładziemy na rozgrzany olej. Gdy trochę się przysmażą dolewamy gorącą wodę i rozpuszczone w niej kostki rosołowe. podbijamy koncentratem pomidorowym i dusimy pod przykryciem ok 35 min, na końcu podbijamy sos mąką, alby zgęstniał.