Sposób przygotowania:
Gołąbki bez zawijania
Główkę kapusty szatkujemy, sprzamy wrzątkiem, solimy.
Cebulkę kroimy, przysmażamy na oleju, dodając przyprawe warzywko, lub inną podobną.
do mięsa mielonego (ok 1 kg) wbijamy 4-5jajek. wsyspujemy ok 2,5 szklanki kaszy manny. do tego dodajemy poszatkowaną i odcisniętą z wody kapustę i zeszkloną cebulkę. dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy do smaku. Formujemy gałki jak na kotlety mielone , delikatnie obtaczając w mące, kładziemy na rozgrzany olej. Gdy trochę się przysmażą dolewamy gorącą wodę i rozpuszczone w niej kostki rosołowe. podbijamy koncentratem pomidorowym i dusimy pod przykryciem ok 35 min, na końcu podbijamy sos mąką, alby zgęstniał.
Cebulkę kroimy, przysmażamy na oleju, dodając przyprawe warzywko, lub inną podobną.
do mięsa mielonego (ok 1 kg) wbijamy 4-5jajek. wsyspujemy ok 2,5 szklanki kaszy manny. do tego dodajemy poszatkowaną i odcisniętą z wody kapustę i zeszkloną cebulkę. dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy do smaku. Formujemy gałki jak na kotlety mielone , delikatnie obtaczając w mące, kładziemy na rozgrzany olej. Gdy trochę się przysmażą dolewamy gorącą wodę i rozpuszczone w niej kostki rosołowe. podbijamy koncentratem pomidorowym i dusimy pod przykryciem ok 35 min, na końcu podbijamy sos mąką, alby zgęstniał.