Sposób przygotowania:
Gołąbki bez zawijania po mojemu
Kapustę płuczemy, obieramy z początkowych listków, siekamy i miksujemy w robocie. Marchewkę płuczemy, obieramy i również rozdrabniamy mikserem. Mięso doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i kminkiem. Wbijamy jajko, dodajemy masę kapuściano-marchewkową, mieszamy. Dodajemy bułkę tartą aby zagęścić . Formujemy kotleciki. Smażymy z obu stron na złoto na rozgrzanej patelni. Sos: pomidory przekładamy do rondelka i zagotowujemy. Doprawiamy bazylią i Vegetą. Lekko odparowujemy nadmiar płynu. Kotleciki podajemy z ziemniakami polane sosem.
![Gołąbki bez zawijania po mojemu Gołąbki bez zawijania po mojemu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/golabki-bez-zawijania-po-mojemu-197273.jpg)
![Gołąbki bez zawijania po mojemu Gołąbki bez zawijania po mojemu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/golabki-bez-zawijania-po-mojemu-197274.jpg)
![Gołąbki bez zawijania po mojemu Gołąbki bez zawijania po mojemu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/golabki-bez-zawijania-po-mojemu-197275.jpg)
![Gołąbki bez zawijania po mojemu Gołąbki bez zawijania po mojemu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/golabki-bez-zawijania-po-mojemu-197276.jpg)