s-belata

s-belata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 120]

Gołąbki inaczej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gołąbki łatwe w wykonaniu :)

Gołąbki inaczej

Składniki:

Gołąbki inaczej

 

  • 1/4 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • 1/4 główki białej kapusty
  • 1 czerwona papryka
  • 3 łyżki ryżu
  • 3 łyżki kaszy manny
  • 1 jajko
  • łyżka mąki
  • kostka rosołowa
  • puszka koncentratu pomidorowego
  • łyżka śmietany
  • sól, pieprz
  • oliwa do smażenia

 

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki inaczej
1.Kapustę i paprykę zetrzeć na grubej tarce, dodać mięso, jajka, ryż, kaszę mannę, jajko, doprawić do smaku solą i pieprzem. Uformować kotlety, obtoczyć w mące i obsmażyć.
2.Następnie kotlety przełożyć do garnka, zalać wodą ( aby przykryła kotlety), wrzucić kostkę rosołową i dusić pod przykryciem około pół godziny.
3.Dodać koncentrat pomidorowy, zaprawić mąka i śmietaną.