Sposób przygotowania:
Gołąbki inaczej :)
Kapustę włoską drobno siekamy (Ja wrzuciłam do robota razem z cebulą) Dodajemy mięso, 2 torebki ryżu, 2jajko, łyżkę lub więcej bułki tartej (w zależności od konsystencji, mi czasami wychodzi bardzo rzadkie) Przyprawiamy solą, pieprzem, łyżką papryki ostrej i łyżką słodkiej... Formujemy małe kuotleciki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. Usmażone kotlety układamy w naczyniu żaroodpornym, i zalewamy sosem (2 kostki rosołowe rozpuszczamy w litrze wody, gotujemy dodajemy koncentrat pomidorowy, pierz, sól, ja dodaje czasem oregano ale to już wg swoich upodobań ;) gotujemy wszystko zagęszczamy mąką rozrobioną z wodą, wlewamy do sosu gotujemy ok 5 min. ) Zalewamy gołąbki sosem, i pieczemy w piekarniku ok 20-25min w 180stopniach.