BSz

BSz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 224]

Gołąbki bez zawijania z kaszą .

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Są takie smaczne , że nie można się im oprzeć !

Gołąbki bez zawijania z kaszą . Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gołąbki bez zawijania z kaszą .

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki bez zawijania z kaszą .
kaszę w woreczku gotujemy w osolonej wodzie okolo 15 minut . Kapustę myjemy , drobno szatkujemy . Mięso płuczemy dokladnie , kroimy na kawałki i mielimy w maszynce do mięsa .mięso mieszamy razem z kapustą , dodajemy kaszę gryczaną , doprawiamy solą , solą czosnkową oraz pieprzem . bułkę tartą mieszamy z cebulką , czosnkiem , majerankiem , pieprzem i papryką . Mieszankę wsypujemy do farszu , dokładnie wyrabiamy . Formujemy goląbki , które podsmażamy na oleju z obydwu stron .Przecier mieszamy ze szkl. wody , doprawiamy do smaku i wlewamy na usmażone gołąbki . Dusimy pod przykryciem 30 minut , podlewamy resztą wody , w zależnosci od potrzeb .Po tym czasie odkrywamy i gotujemy jeszcze parę minut , aby sos odparował .
Gołąbki bez zawijania z kaszą .
Mielimy mięso , szatkujemy kapustę , dodajemy kaszę i wyrabiamy farsz .
Gołąbki bez zawijania z kaszą .
Farsz doprawiamy do smaku , formujemy zgrabne gołąbki .
Gołąbki bez zawijania z kaszą .
Na rozgrzanej patelni gołąbki obsmazamy z obu stron .
Gołąbki bez zawijania z kaszą .
Gołąbki podlewamy sosem z przecieru pomidorowego i wody .