Sposób przygotowania:
Gołąbki bez zawijania z kaszą i jarmużemETAP 1:
Liście jarmużu włożyć do wrzącej wody z dodatkiem odrobiny soli i gotować 1-2 minuty, wyjąć z wody, ostudzić, usunąć grube nerwy, resztę posiekać.
ETAP 2:
Posiekaną cebulę razem z czosnkiem podsmażyć na rozgrzanym oleju, ostudzić.
ETAP 3:
Do mięsa mielonego dodać ugotowaną kaszę, jajko, kaszę mannę, jarmuż, cebulę z czosnkiem, sos sojowy.
ETAP 4:
Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Formować podłużne klopsiki i obtaczać w mące.
ETAP 5:
Na patelni rozgrzać olej, włożyć przygotowane gołąbki, krótko obsmażyć ze wszystkich stron.
ETAP 6:
Przełożyć do rondla, podlać szklanką wrzącej wody, dodać kostkę rosołową, przykryć i dusić na małym ogniu około 20-25 minut.