agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

Gołąbki grzybowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne gołąbki z grzybami zamiast mięsa.

Gołąbki grzybowe

Składniki:

Gołąbki grzybowe

 

  • 20 dag grzybów
  • główka kapusty
  • cebula
  • 3 łyżki tłuszczu
  • 2 szklanki ugotowanego ryżu
  • 1 jajko
  • sól, pieprz, zielenina

Sposób przygotowania:

Gołąbki grzybowe
Cebulę obrać, opłukać i drobno posiekać, zeszklić na patelni. Grzyby dokładnie oczyścić, umyć,osączyć i pokroić w plasterki, a następnie dodać do cebuli. Kolejno dodać ryż, jajko, doprawić do smaku solą, pieprzem i zieleniną, wszystko wymieszać na jednolitą masę. Zdjąć 8 ładnych i dużych liści z kapusty, wyciąć twarde włókna, włożyć do mikrofali aby były miękkie. Po wyjęciu z mikrofali nakładać farsz i ciasno zwijać. W rondlu rozgrzać resztę tłuszczu i ułożyć w nim ciasno gołąbki. Dusić około 30 minut.Kto lubi może dodać 1 łyżkę przecieru pomidorowego.