kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Gołąbki podsmażane

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

moje gołąbki nieco inaczej...

Gołąbki podsmażane

Składniki:

Gołąbki podsmażane

 

  • kapusta biała
  • mięso mielone
  • 1 jajko
  • 1 czerstwa bułeczka
  • 1 cebula
  • wegeta, pieprz
  • kostka rosołowa
  • smalec
  • koncentrat pomidorowy
  • listek, ziele angielskie

Sposób przygotowania:

Gołąbki podsmażane
Kapustę sparzyć, zdjąć liście, usunąć zgrubienia. Cebulkę usmażyć, bułeczkę namoczyć, odcisnąć. Składniki wymieszać, wyrobić masę. Nakładać w liście, zawijać. Podsmażyć na patelni najlepiej na smalcu. Przełożyć do garnka, dodać listek laurowy, ziele angielskie i kostkę rosołową. Gotować na wolnym ogniu około ½ godziny. Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy. Można zaprawić mąką ze śmietaną. Posypać zieleniną. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.