Sposób przygotowania:
Gołąbki ryżowo - mięsno - warzywne
Kapustę sparzyć i oddzielić liście.
Ryż ugotować w osolonej wodzie, cebulę pokrojoną w kostkę przesmażyć.
Mięso zmielić.
Przestudzony ryż przełożyć do miski, dodać cebulę, mieszankę chińską, jajko oraz przyprawy i wszystko wymieszać.
Dno naczynia, w którym będą się dusić gołąbki wyłożyć liśćmi kapusty.
Na każdy liść kapusty nałożyć po dwie łyżki nadzienia, zawinąć gołąbki i ułożyć je w garnku.
Gdy gołąbki są już w garnku, zalać je koncentratem zmieszanym z wodą.
Dusić pod przykryciem około 30-40 minut.
Gołąbki podawać z sosem pomidorowym.
Ryż ugotować w osolonej wodzie, cebulę pokrojoną w kostkę przesmażyć.
Mięso zmielić.
Przestudzony ryż przełożyć do miski, dodać cebulę, mieszankę chińską, jajko oraz przyprawy i wszystko wymieszać.
Dno naczynia, w którym będą się dusić gołąbki wyłożyć liśćmi kapusty.
Na każdy liść kapusty nałożyć po dwie łyżki nadzienia, zawinąć gołąbki i ułożyć je w garnku.
Gdy gołąbki są już w garnku, zalać je koncentratem zmieszanym z wodą.
Dusić pod przykryciem około 30-40 minut.
Gołąbki podawać z sosem pomidorowym.
Lady Marmolada
evita0007
Natala1210
basia4ab