Sposób przygotowania:
Gołąbki siekane
Ilość wszystkich składników jest tak naprawdę zależna od ilości kapusty. Ryżu i kaszy daję na oko, jest to na pewno dobrych kilka garści. Masa ma być dość 'zbita', aby można było formować gołąbki w kształcie kotletów. Bazą jest tu na pewno kapusta, którą kroimy drobno - siekamy (stąd nazwa), mięso mielone i ryż (surowe) oraz cebula, którą również dodajemy surową do masy lub przesmażamy wpierw na oleju. Po uformowaniu gołąbków, dusimy je przez ok. godzinę na wolnym ogniu. Kostki rosołowe rozpuszczamy w wodzie, która powinna pokrywać nasze gołąbki. Możemy je również dusić w sosie pomidorowym lub sosem polewać na talerzu. Gdy gołąbki będą gotowe, należy je przesmażyć z obu stron na oleju. I podawać, najlepiej z sosem pomidorowym. Są pyszne, polecam. :)