Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Gołąbki w liściach kapusty

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Smaczne gołąbki, idealne na obiad dla całej rodziny.

Gołąbki w liściach kapusty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gołąbki w liściach kapusty

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki w liściach kapusty
Boczek gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Cebulę szklimy na tłuszczu. Boczek razem z cebulą mielimy na maszynce do mielenia mięsa. Do mięsa dodajemy przestudzony ryż, jajko oraz przyprawy. Łączymy dokładnie wszystkie składniki. Kapustę zaparzamy w całości we wrzącej wodzie. Obieramy liście. Na każdy liść nakładamy porcję farszu. Zwijamy w kopertę. Gołąbki układamy w rondlu, podlewamy wywarem spod gotowania boczku. Dusimy około 20 minut do miękkości. Podajemy z surówką.
Gołąbki w liściach kapusty
Boczek gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Cebulę szklimy na tłuszczu. Boczek razem z cebulą mielimy na maszynce do mielania mięsa.
Gołąbki w liściach kapusty
Do mięsa dodajemy przestudzony ryż, jajko oraz przyprawy. Łączymy dokładnie wszystkie składniki.
Gołąbki w liściach kapusty
Kapustę zaparzamy w całości we wrzącej wodzie. Obieramy liście.
Gołąbki w liściach kapusty
Na każdy liść nakładamy porcję farszu. Zwijamy w kopertę. Gołąbki układamy w rondlu, podlewamy wywarem spod gotowania boczku. Dusimy około 20 minut do miękkości. Podajemy z surówką.