gusiacek18

gusiacek18

Starszy Kucharz
[Przepisów: 14]

Gołąbki w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Uwielbiam te gołąbki :) są smaczniejsze niż tradycyjne

Gołąbki w panierce

Składniki:

Gołąbki w panierce

 

  • główka kapusty białej
  • 2 szklanki ryżu
  • 1kg mięsa mielonego wieprzowego
  • sól, pieprz
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • 3 kostki rosołowe np knorr
  • przecier pomidorowy

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki w panierce
Kapustę pokroić w drobne paseczki dodać ryż, mięso, jajka, przyprawy a następnie zmieszać i formować klopsiki (średniej wielkości lub jak kto woli). GOTOWE KLOPSIKI PANIEROWAĆ W BUŁCE TARTEJ.

Do garnka wlać litr wody zagotować razem z przecierem i kostkami rosołowymi. Można dodać do wywaru magi

Klopsiki piec na rozgrzanym oleju aż powstanie ciemna panierka. UPIECZONE KLOPSIKI ZALAĆ WYWAREM I DUSIĆ OKOŁO GODZINY.

Palce lizać!!!