Sposób przygotowania:
Gołabki w sosie pomidorowym
Z kapusty wycięłam głąb. Do dużego garnka włożyłam kapustę gotowałam 15 minut i ścigałam liście które co zmiękły wyciągałam z garnka i z powrotem wkładałam Po 10 min. znowu ją wyjmuje i obieram z wierzchnich liści. Ryż gotuje 15 minut .Gdy wystygnie dodaje go do mięsa, wbijamy jajko, przyprawiam i wyrabiam masę. Farsz nakładam na liście kapusty i formuje gołąbki. Aby się nie rozwinęły podczas gotowania należy najpierw złożyć boki liścia do środka, a dopiero potem formować roladki.
Gołąbki układamy tak, aby ściśle do siebie przylegały i wypełniały całą powierzchnię garnka .Gotuje je ok 40 min. na małym ogniu. w bulionetce drobiowej i pomidorach pokrojonych drobno Po czym wyjmuje i dodaje przecier pomidorowy i ząbek czosnku sprasowanego Gotuje jeszcze z 25 minut i gotowe:)
Gołąbki układamy tak, aby ściśle do siebie przylegały i wypełniały całą powierzchnię garnka .Gotuje je ok 40 min. na małym ogniu. w bulionetce drobiowej i pomidorach pokrojonych drobno Po czym wyjmuje i dodaje przecier pomidorowy i ząbek czosnku sprasowanego Gotuje jeszcze z 25 minut i gotowe:)