Sposób przygotowania:
Gołąbki w zabielanym sosie pomidorowym
Ryż gotować do miękkości. Z kapusty wyciąć głąb i brudne liście. Następnie włożyć ją do garnka z gorącą wodą (musi być zanurzona) i gotować aż będzie miękka- młoda kapusta ok.30 min., stara ok.60min. Mięso włożyć do miski z ostudzonym ryżem i zmieszać z odrobiną soli, pieprzem i wegetą- spróbować czy jest dobre w smaku. Miękkie liście kapusty zdejmować ostrożnie i odrzynać im trochę grubszych łodyg znajdujących się na końcu. Następnie zawijamy gołąbki i wkładamy do wody z której wyjeliśmy kapustę na ok.30 minut. Sos: Do wody z gołąbków dodać zawiesinę( wymieszana na głębokim talerzu mąka+ok.większe pół szklanki wody) oraz koncentrat. Zagotować. Dodać śmietanę wg uznania, ja dodaję dość dużo- wtedy sos nabiera ładnego pomarańczowego koloru i nie czuć samego koncentratu:) Zagotować. Włożyć gołąbki do sosu i trochę podgotować. Smacznego:)