Sposób przygotowania:
Gołąbki z brązowym ryżem
Ryż ugotować w osolonej wodzie i po ugotowaniu odcedzić z wody. Mięso drobiowe u mnie to nic innego jak wycięte wszystko z kurczaka czyli z udek i piersi, wycięte mięso skręcić przez maszynkę dodać do niego drobno posiekany czosnek, tymianek i przestudzony ryż.
Dokładnie wszystko wymieszać doprawiając do smaku solą i pieprzem. Kapustę sparzyć kolejno liść po liściu w dużej ilości osolonej wody z liści delikatnie ściąć twarde nerwy na środku każdego liścia ułożyć porcję nadzienia i zwinąć gołąbki.
Na dno szerokiego garnka ułożyć kilka liści kapusty i ciasno ułożyć gołąbki które posypać startą na grubych oczkach tarki marchewką, każdą warstwę gołąbków należy posypać marchewką i po ułożeniu wszystkich gołąbków przykryć je liśćmi kapusty zalać bulionem warzywnym i gotować do miękkości kapusty około 45 minut od momentu zagotowania. Gołąbki podawać z sosem pomidorowym.
Dokładnie wszystko wymieszać doprawiając do smaku solą i pieprzem. Kapustę sparzyć kolejno liść po liściu w dużej ilości osolonej wody z liści delikatnie ściąć twarde nerwy na środku każdego liścia ułożyć porcję nadzienia i zwinąć gołąbki.
Na dno szerokiego garnka ułożyć kilka liści kapusty i ciasno ułożyć gołąbki które posypać startą na grubych oczkach tarki marchewką, każdą warstwę gołąbków należy posypać marchewką i po ułożeniu wszystkich gołąbków przykryć je liśćmi kapusty zalać bulionem warzywnym i gotować do miękkości kapusty około 45 minut od momentu zagotowania. Gołąbki podawać z sosem pomidorowym.