Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Gołąbki z dziczyzną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

dziczyzna nadaje gołabkom wspaniały smak

Gołąbki z dziczyzną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gołąbki z dziczyzną

 

  • 0,5 kg bażanta
  • 0,5 kg sarniny
  • 0,5 kg kurczaka
  • 3 woreczki ryżu
  • 1 kapusta
  • 6 łyzek przecieru pomidorowego
  • 2 kostki rosołowe
  • Wegeta
  • Sól
  • Pieprz
  • chilli
  • 1 cebula
  • 0,5 l wody

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki z dziczyzną
Cebulę drobno pokroic i podsmażyć na złoty kolor. Mięso ugotowac i zmielić. Dodać do cebuli i razem podsmażyć z chilli. Doprawic do smaku pieprzem i solą. Ryż ugotować żeby był bardzo miekki. Kapustę pogotowac kilka minut, aby zmiękła. Rozdzielic na liście i stłuc tłuczkiem te twarde części. Mięso połaczyc z ryżem i dokładnie wymieszać. Rozłozyć na liście i zawijać. Kostki rosołowe rozpuścić w wodzie. Dodać przecier pomidorowy. Gołabki ułożyć z rondlu i zalać sosem pomidorowym. Piec w piekarniku lub na gazie ok. półtorej godizny.
Gołąbki z dziczyzną
kapuste nalezy utłuc aby była mieksza po upieczeniu
Gołąbki z dziczyzną
najpierw jednak kapuste musimy lekko zaparzyc zeby sie dobrze oddzielała
Gołąbki z dziczyzną
gotowe i wziniete gołabki układamy z zerokim rondlu jeden obok drugiego
Gołąbki z dziczyzną
w rondlu zalewamy gołabki sosem pomidorowym