irka30

irka30

Kucharz
[Przepisów: 5]

Gołąbki z kapusty włoskiej 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kapusta włoska ma mniej intensywny zapach i smak oraz szybciej się gotuje.

Gołąbki z kapusty włoskiej 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gołąbki z kapusty włoskiej 2

 

  • 500dg.mięsa mielonego (wieprzowe)
  • 2 torebki ryżu
  • 1 kapusta włoska
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • 2 listki laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • sól,pieprz
  • Nać pietruszki
  • Koperek
  • Olej

Sposób przygotowania:

Gołąbki z kapusty włoskiej 2
Mięso mielone wymieszać z ugotowanym ryżem.Cebulę pokroić w kostkę,zeszklić na na oleju.Marchewkę zetrzeć na tarce warzywnej i podsmażyć razem z cebulą.Dodać do farszu.Doprawić solą i pieprzem.Liście kapusty sparzyć,ściąć grzbiety i można zawijać gołąbki.Pozawijane gołąbki włożyć do garnka doprawić solą i pieprzem,dodać liście laurowe,ziele angielskie trochę posiekanej natki pietruszki i koperku.W kubku wymieszać śmietanę z koncentratem pomidorowym i wodą.Zalać gołąbki tak przygotowanym sosom i resztę wody aby pokryło gołąbki.Gotować około1,5 godziny.
Gołąbki z kapusty włoskiej 2
Latwo dostepne wszystkie składniki do tej potrawy
Gołąbki z kapusty włoskiej 2
Pazymy liscie kapusty i podsmażamy cebulkę z marchewką
Gołąbki z kapusty włoskiej 2
Nakładamy farsz na srodek liscia i zwijamy
Gołąbki z kapusty włoskiej 2
Gatujemy na wolnym ogniu około półtorej godziny