Sposób przygotowania:
Gołąbki z kapusty włoskiej z ryżem i jęczmienną.
Kasze i ryż gotujemy w osolonej wodzie i odstawiamy do ostudzenia. Do dużej miski wrzucamy mięso mielone, wbijamy jajka, dodajemy kasze i ryż i mieszamy do połączenia składników. doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy łyżeczkę koncentratu pomidorowego. Kapustę oddzielamy liść, po liściu-pierwsze z wierzchu odkładamy na bok-do wykorzystania jako „dna” w garnku. Liście obgotowujemy we wrzątku, aby zmiękły-około 3 minut. Ścinamy twardy środek i zawijamy po kolei gołąbki. Do 0,5l ciepłej wody wrzucamy pozostały koncentrat pomidorowy i suszone grzybki- robiąc zalewę. Dno garnka wykładamy "pierwszymi" liśćmi. Wlewamy trochę zalewy, układamy warstwę gołąbków i tak na zmianę. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez 1-1,2 h. Gotowe! Kapusta włoska ma lekko słodki smak.