motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Gołabki z kaszą w sosie pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Gołąbki z mięsa wieprzowego z kaszą

Gołabki z kaszą w sosie pomidorowym

Składniki:

Gołabki z kaszą w sosie pomidorowym

 

 

Sposób przygotowania:

Gołabki z kaszą w sosie pomidorowym
Umyte mięso dajemy do garnka z wodą i gotujemy do miękkości razem z liściem laurowym, zielem angielskim, ziarenkami pieprzu. Pod koniec doprawiamy kucharkiem. Wyciągamy, chłodzimy i mielimy razem obraną cebulką. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Z kapusty odrywamy liście i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Do zmielonego mięsa z cebulką dodajemy jajko, doprawiamy do smaku i mieszamy z ugotowaną kaszą. Mieszamy. Na ugotowane liście kapusty dajemy farsz i zwijamy. SOS; 3/4 litra wody wlewamy do garnka dodajemy kostkę mięsną i gotujemy. Jak będzie się gotować dodajemy przecier i mieszamy. Zagęszczamy zawiesiną zrobioną z mąki i wody. Doprawiamy do smaku. Przygotowanym sosem polewamy gołąbki.