Sposób przygotowania:
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Z kapusty zdejmuję wierzchnie liście, wycinam głąb i wkładam ją do garnka z gotującą się wodą. Kapustę gotuję do momentu, kiedy liście będą z niej swobodnie odchodzić. Wówczas wyjmuję ją i odcinam liście. W tym czasie gotuję kaszę z dodatkiem masła. Cebulę obieram, kroję w kostkę i wrzucam na rozgrzaną patelnię. Cebulę podsmażam, do momentu kiedy się zrumieni. Pieczarki opłukuję i oczyszczam. Następnie kroję pieczarki i podsmażam na patelni. Do pieczarek dodaję kaszę, podsmażoną cebulę, oraz jajko. Doprawiam solą i pieprzem, po czym całość dokładnie mieszam. Przygotowany farsz nakładam na liście kapusty, zwijam je i układam w rondlu. Gołąbki zalewam bulionem i duszę na średnim ogniu przez około 30 minut.