Sposób przygotowania:
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Kasze ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić i wsypać do miski. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Wrzucić na odrobinę oleju i przesmażyć. Pieczarki umyć, pokroić i dodać do cebuli, smażyć aż odparują. Połowę wrzucić do kaszy. Resztę odłożyć do sosu. Kaszę z pieczarkami doprawić solą i pieprzem, dodać jajka i wymieszać.Z kapusty pekińskiej zdjąć liście, ściąć białe grube części, jeśli trzeba to sparzyć. kłaść po łyżce farszu, zwijać. Ułożyć gołąbki w rondlu, zalać bulionem, dodać liść i ziele i dusić około 10 minut (tak aby kapusta była miękka). Wyjąć gołąbki, do bulionu wrzucić wcześniej odłożone pieczarki z cebulą i zagotować. Mąkę rozmieszać w śmietance, wlać do rondla i gotować aż zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem. Gołąbki ułożyć na talerzach i polać sosem pieczarkowym