Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Gołąbki z kaszą i mięsem w pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Niezastąpione - gołąbki. Tym razem z kaszą.

Gołąbki z kaszą i mięsem w pekińskiej

Składniki:

Gołąbki z kaszą i mięsem w pekińskiej

 

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki z kaszą i mięsem w pekińskiej
Mięso dokładnie umyć i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Ostudzić, zmielić w maszynce do mięsa. Kaszę ugotować w niewielkiej ilości osolonej wody. Ostudzoną dodać do mięsa. Cebulkę posiekać i zrumienić na oliwie. Wraz z tłuszczem dodać do mięsa. Posolić, oprószyć pieprzem, wyrobić jednolitą masę. Kapustę obgotować w osolonej wodzie. Z liści wyciąć twardy głąb. Na każdym liściu układamy część farszu mięsnego. Zwijamy gołąbki.