Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Gołąbki z małą ilością mięsa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

gołąbki z małą ilością mięsa - bardzo lubie ryż

Gołąbki z małą ilością mięsa

Składniki:

Gołąbki z małą ilością mięsa

 

  • 50 dag gotowanego mięsa drobiowego
  • 4 szklanki ryżu
  • 3 cebule
  • olej
  • 2 jajka
  • przyprawy
  • 1 kapusta biała
  • sos
  • koperek

Sposób przygotowania:

Gołąbki z małą ilością mięsa
Z kapusty wykrawamy głąb, gotujemy i zdejmujemy delikatnie liście. Mięso daje takie, co zostaje z gotowanego rosołu - czyli obieram ugotowane porcje kurczaka, a następnie miele w maszynce. Do tak przygotowanego miesa dodaje ryż, jajka oraz usmażoną na oleju i pokrojoną w kostkę cebulkę. Całość doprawiamy solą pieprzem i dowolnymi przyprawami do smaku - mieszamy. Do liści kapusty nakładamy farsz i zwijamy, układamy w naczyniu żaroodpornym, delikatnie podlewamy bulionem i zapiekamy przez 25 minut. Podajemy z sosem i posypujemy posiekanym koperkiem