Sposób przygotowania:
Gołąbki z mięsem
Przygotowanie:
Liście kapusty umyć i wrzucić na 7-8 minut do wrzącej i osolonej wody.Odcedzić i rozłożyć na stolnicy.Cebulę pokroić,zeszklić na oleju.Mięso wymieszać z cebulką,jajkiem oraz tartą bułką.Przyprawić solą,pieprzem i wymieszać.Na środek liścia kłaść nadzienie,boki założyć do środka i zwijać.Na spód rondla położyć resztę liści,na nich ułożyć gołąbki,skropić olejem,dolać wody i dusić do miękkości.Sos wymieszać z przecierem pomidorowym i doprawić do smaku.
Liście kapusty umyć i wrzucić na 7-8 minut do wrzącej i osolonej wody.Odcedzić i rozłożyć na stolnicy.Cebulę pokroić,zeszklić na oleju.Mięso wymieszać z cebulką,jajkiem oraz tartą bułką.Przyprawić solą,pieprzem i wymieszać.Na środek liścia kłaść nadzienie,boki założyć do środka i zwijać.Na spód rondla położyć resztę liści,na nich ułożyć gołąbki,skropić olejem,dolać wody i dusić do miękkości.Sos wymieszać z przecierem pomidorowym i doprawić do smaku.