Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Gołąbki z mięsem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne gołąbki z mięsem i pieczarkami.

Gołąbki z mięsem i pieczarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gołąbki z mięsem i pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki z mięsem i pieczarkami
Pieczarki, cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć na nim pieczarki z cebulą i czosnkiem, przykryć, dusić 20 minut. Mięso ugotować w osolonej wodzie, ostudzić, zmielić. Ryż ugotować na sypko. Ryż i pieczarki dodać do mięsa. Dodać do smaku przyprawy. Wyrobić jednolitą masę. Kapustę obgotować w osolonej wodzie, z liści wyciąć twarde części. Na każdym listku położyć część farszu, zwinąć gołąbki. Można podawać polane sosem pomidorowym.
Gołąbki z mięsem i pieczarkami
Na oleju podsmażyć cebulę, pieczarki i czosnek.
Gołąbki z mięsem i pieczarkami
Do zmielonego mięsa dodać ryż i pieczarki.
Gołąbki z mięsem i pieczarkami
Farsz układać na liście kapusty, zwinąć gołąbki.

Tagi:

ryż gołąbki