Sposób przygotowania:
Gołąbki z ryżem i suszonymi grzybami
Ryż włożyć do wrzącej wody z dodatkiem kostek bulionowych, ugotować na sypko. Główkę kapusty włożyć do wrzącej, osolonej wody z olejem, zaparzyć, wyjąć i rozbierać liście. Grzyby namoczyć na kilka godzin, następnie ugotować. Drobno posiekaną cebulę i zeszklić na maśle. Ugotowane grzyby wyjąć z wywaru i bardzo drobno posiekać. Zeszkloną cebulę i posiekane grzyby połączyć z ugotowanym ryżem, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Na liściach z kapusty ułożyć porcję farszu, zawinąć boki i zwijać w rulon. Gołąbki włożyć do rondla, zalać rosołem i dusić pod przykryciem. Śmietanę wymieszaną z mąką, połączyć z wywarem z grzybów, zagotować, przyprawić do smaku solą i pieprzem.