Sposób przygotowania:
golabki z ryzem wg kimo8
W rondelku, doprowadzić wodę do wrzenia. Dodać ryż i mieszać. Zmniejszyć ogień, przykryć i dusić przez 20 minut. Przynieść duży, szeroki rondel z lekko osolonej wodzie do wrzenia. Dodaj liście kapusty i gotować przez 2 do 4 minut, aż zmięknie. W średniej misce, połączyć wołowine i 1 szklanke ugotowanego ryżu, cebula, jajko, sól i pieprz, wraz z 2 łyżkami zupy pomidorowej. Dokładnie wymieszać.Podzielić mieszankę wołowiny równo między liśćmi kapusty. Rzuć i zabezpieczyć je wykałaczkami .W dużej patelni na średnim ogniu, umieść rolki kapusty i wlać pozostałą zupę pomidorową na szczyt. Przykryć i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować około 40 minut, mieszając i przelewac sosem często.