Sposób przygotowania:
Gołąbki z włoskiej kapusty
Liście kapusty zblanszować i skroić z nich grube nerwy. Mięso mielone wymieszać z ryżem i jajami i przyprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i ziołami prowansalskimi. Wszystko dokładnie wymieszać. Na każdy liść kłaść porcję farszu i zwijać gołąbki. Tak przygotowane ułożyć w szerokim rondlu, podlać wodą tak, żeby zakryła je do wysokości 3/4 gołabków i dodać kostkę mięsną. Dusić około 30 minut. Gotowe gołąbki wyjąć. Odmierzyć 1/2 litra wywaru, dodać koncentrat pomidorowy i rozmieszaną w 1/4 szklanki wody mąkę ziemniaczaną. Zagotować. W razie potrzeby doprawić do smaku przyprawami użytymi do przygotowania farszu. Gołąbki podawać polane przygotowanym sosem.
Lady Marmolada