Sposób przygotowania:
Golonka z ryżem i warzywami
Ryż gotujemy wg.wskazówki na opakowaniu-odstawiamy. Oczyszczoną i umytą golnkę wkładamy do garnka zalewamy zimną wodą i gotujemy.Ściagamy szumowiny,dodajemy listki laurowe,obrane ząbki czosnku,ziele angielskie,pieprz oraz 2 łyżeczki soli i gotujemy do miękkości na wolnym ogniu. Pół godziny przed końcem dodajemy obrane warzywa i nadal gotujemy. Następnie wszystko wyjmujemy do ostudzenia. Po tym czasie obieramy golonkę ze skóry i kroimy mięso na małe kawałki.Jarzyny kroimy w kosteczkę a pora w pół księżyce. Na głębszej patelni rozgrzewamy olej,dodajemy mięso,pora płatki chili,sos sojowy,estragon,imbir i przesmażamy do jego zwiędnięcia. Następnie dodajemy warzywa i dalej smażymy na malutkim ogniu mieszając.Jak wszystko bedzie juz dostatecznie gorące dodajemy ryż,doprawiamy sobie jeszcze i znowu mieszamy żeby wszystkie składniki się ze soba dobrze połączyły i były ciepłe ... Podajemy z ulubionymi dodatkami :) Smacznego . . .
gusia1000