Sposób przygotowania:
Golonki w kapuście kiszonej z szybkowara
Golonki oczyścić z włosia -można opalić nad gazem lub usunąć ostrym nożem, dobrze opłukać, golonki włożyć do szybkowara.
Wsypać liście laurowe, ziele angielskie, ziarna jałowca, przyprawę do wieprzowiny.
Kiszoną kapustę drobniej pokroić, dodać do golonek, łyżką wyrównać wierzch kapusty, posypać zmielonymi suszonymi grzybami, pieprzem mielonym.
Wlać wodę, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary gotować na średnim ogniu 60 minut (jeśli golonki są duże to czasu trzeba wydłużyć ), szybkowar otworzyć jak spuści ciśnienie.
Golonki wyjąć na talerz, odlać z garnka nadmiar wywaru, postawić garnek na ogniu i zagotować, wsypać mąkę pszenną i szybko łyżką wymieszać do zagęszczenia kapusty, podawać kapustę z golonkami.
Wsypać liście laurowe, ziele angielskie, ziarna jałowca, przyprawę do wieprzowiny.
Kiszoną kapustę drobniej pokroić, dodać do golonek, łyżką wyrównać wierzch kapusty, posypać zmielonymi suszonymi grzybami, pieprzem mielonym.
Wlać wodę, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary gotować na średnim ogniu 60 minut (jeśli golonki są duże to czasu trzeba wydłużyć ), szybkowar otworzyć jak spuści ciśnienie.
Golonki wyjąć na talerz, odlać z garnka nadmiar wywaru, postawić garnek na ogniu i zagotować, wsypać mąkę pszenną i szybko łyżką wymieszać do zagęszczenia kapusty, podawać kapustę z golonkami.