Renia_Kawa

Renia_Kawa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Gorące kanapki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Gorące kanapki są idealne na śniadanie w zimie tuż przed wyjściem.

Gorące kanapki

Składniki:

Gorące kanapki

 

  • 8 kromek chleba tostowego 9cmx9xm (standardowy rozmiar)
  • 8 plastrów żółtego sera 7cmx7cm
  • 1 duża pieczarka
  • 2 ząbki czosnku
  • ulubione przyprawy, np. bazylia

Sposób przygotowania:

Gorące kanapki
Każdą z czterech kanapek komponujemy następująco układając po kolei: - kromka chleba tostowego - plaster żółtego sera - ćwiartka pieczarki pokrojona w cienkie plastry - pół ząbka czosnku pokrojonego w cienkie plasterki - ulubione przyprawy, np. bazylia - plaster żółtego sera - kromka chleba tostowego Takie dwie kanapki wkładamy do opiekacza i trzymamy kilka minut. Potem opiekamy kolejną porcję. Podajemy z keczupem lub pomidorem.