Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Gorący kociołek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

smaczna zupa, lekko ostra.

Gorący kociołek Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gorący kociołek

 

Sposób przygotowania:

Gorący kociołek
Boczek kroimy w kostke i podsmażamy na patelni. Cebulę kroimy w kostkę, zieloną część pora w półplasterki i przesmażamy na łyżce margaryny - dodajemy do boczku. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, razem z cebulą, porem i boczkiem gotujemy około 40 minut. Po tym czasie dodajemy parówki pokrojone w centymetrowe plasterki i gotujemy jeszcze 10 minut - całość doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Do musztardy stopniowo wlewamy śmietankę i calość rozprowadzamy w zupie - gotujmy jeszcze 5 minut i można podawać.
Gorący kociołek
Cebulę kroimy w kostkę, zieloną część pora w półplasterki i przesmażamy na łyżce margaryny
Gorący kociołek
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, razem z cebulą, porem i boczkiem