Sposób przygotowania:
Góralski ryż
Ryż ugotować w rosole z wywarze z kostki rosołowej, odsączyć i wymieszać z margaryną. Następnie ostudzić.
Bryndzę z jajkami, śmietaną i drobno posiekaną cebulą utrzeć na krem, doprawić solą i pieprzem, by masa była dość pikantna.
Naczynie żaroodporne natłuścić i posypać bułką tartą, wyłożyć zapiekankę i posypać z wierzchu wiórkami margaryny. Piec ok pół godziny w 200 stopniach.
Bryndzę z jajkami, śmietaną i drobno posiekaną cebulą utrzeć na krem, doprawić solą i pieprzem, by masa była dość pikantna.
Naczynie żaroodporne natłuścić i posypać bułką tartą, wyłożyć zapiekankę i posypać z wierzchu wiórkami margaryny. Piec ok pół godziny w 200 stopniach.