szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

Gotowany dorsz wg.moni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

gotowany dorsz ,świetnym niskokalorycznym daniem

Gotowany dorsz wg.moni

Składniki:

Gotowany dorsz wg.moni

 

  • 2 sprawione dorsze
  • 1 marchewka
  • 1 cebulka
  • Pół bulwy selera
  • 100 gram brukselki
  • Kilka gałązek koperku
  • Sól
  • Pieprz
  • Oliwa

 

Sposób przygotowania:

Gotowany dorsz wg.moni
Rybę umyć pod bieżącą wodą, następnie osuszyć i naciąć po bokach. W nacięciach ułożyć po pół plasterku cytryny. Gotować na parze około kwadransa. Marchew i seler obrać i pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać i pokroić na ćwiartki. Gotować je razem około 10 minut, gdy warzywa i dorsz będą miękkie przełożyć je do żaroodpornego naczynia, doprawić solą oraz pieprzem, oraz skropić oliwą. Piec około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Tagi:

dorsz