Sposób przygotowania:
Gotowany kurczak i azjatycka sałatka z ogórków
Ogórka myjemy i kroimy ( w skórce ) na cienkie plasterki. W miseczce mieszamy pokrojona drobno papryczkę chilli, z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, cukrem brązowym, octem ryżowym i sosem sojowym. Mieszamy aż do rozpuszczenia się cukru. Tak przygotowanym sosem polewamy pokrojone ogórki – mieszamy, odstawiamy na 1 5 minut. Przed podaniem ogórki posypujemy ziarnami sezamu.
Ryż gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu – odcedzamy i mieszamy z 1 łyżką octu ryżowego. Kurczaka obieramy z kości i ze skóry, filety i udka kroimy w plastry na skos.
Kurczaka serwujemy z ryżem i sałatką z ogórków, smacznego ;)
Ryż gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu – odcedzamy i mieszamy z 1 łyżką octu ryżowego. Kurczaka obieramy z kości i ze skóry, filety i udka kroimy w plastry na skos.
Kurczaka serwujemy z ryżem i sałatką z ogórków, smacznego ;)