Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Gotowany kurczak w pikantnej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kurczak w tej panierce jest świetny

Gotowany kurczak w pikantnej panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gotowany kurczak w pikantnej panierce

 

Sposób przygotowania:

Gotowany kurczak w pikantnej panierce
Pierś z kurczaka gotujemy około 20 minut w osolonej wodzie. w jednej misce roztrzepujemy jajko z sosem solą i pieprzem, do drugiej przesypujemy mąkę. W wysokim rondlu bądź patelni rozgrzewamy olej. Ugotowane piersi z kurczaka dzielimy na pół, obtaczamy w jajku i mące i wrzucamy na rozgrzany olej, smażymy do zarumienienia się panierki, wyciągamy na papier by odsączyć nadmiar tłuszczu.
Gotowany kurczak w pikantnej panierce
pierś obtaczamy w jajku wcześniej roztrzepanym
Gotowany kurczak w pikantnej panierce
następnie obtaczamy w mące pszennej z każdej storny
Gotowany kurczak w pikantnej panierce
ponownie przekładamy do jajka i mąki pszennej
Gotowany kurczak w pikantnej panierce
a na koncu wkłądamy do rozgrzanego oleju i smazymy