Sposób przygotowania:
Pierożki z kurczakiem i kiełbaską
Ciasto na pierogi wyrobić ,włożyć do miski i okryć folią spożywczą. Miskę postawić na garnku z gorącą wodą ,wtedy ciasto będzie łatwo się wałkować. Do drugiego garnka wlać wodędo gotowania pierogów i wstawić na ogień.Cebulę posiekać i zeszklić na oleju z przyprawą go grilla. Mięso na farsz zmiksować z cebulą i resztą składników .Doprawić do smaku solą i pieprzem świeżo zmielonym. Ciasto cienko rozwałkować ,wyciąć dowolny kształt pierożków i położyć porcje farszu.Dokładnie zlepić pierogi i gotować w osolonym wrzątku przez ok. 5 minut od wypłynięcia. Kiełbasę pokroić w plasterki i usmażyć na oleju. Ugotowane pierogi przełożyć do zrumienionej kiełbaski ,wymieszać i przełożyć na talerz. Udekorować natką pietruszki.
Smakowita
marietta