szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

gotowany łosoś polany majonezem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

pyszny,gotowany łosoś polany majonezem i posypany koperkiem

gotowany łosoś polany majonezem

Składniki:

gotowany łosoś polany majonezem

 

 

Sposób przygotowania:

gotowany łosoś polany majonezem
Cytrynę pokroić na plasterki.Łososia oczyścić, osuszyć i natrzeć solą oraz pieprzem cytrynowym.Włoszczyznę oczyścić i ugotować z niej wywar oraz obranej cebuli, przypraw i odpadów z ryby.Łososia włożyć do rondla, zalać przecedzonym wywarem, ugotować.Usunąć ości, pokroić na porcje.Ostudzić, ułożyć na półmisku, polać majonezem, obłożyć plasterkami cytryny i posypać koperkiem.