eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1814]

Gotowany ozór wołowy Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ozór wołowy gotowany,pyszny zamiast wędliny do chleba.

Gotowany ozór wołowy Eli

Składniki:

Gotowany ozór wołowy Eli

 

Sposób przygotowania:

Gotowany ozór wołowy Eli
Ozór umyć,włożyć do garnka i zalać wrzątkiem,tak żeby był przykryty.Do ozora dodać liście laurowe,ziele angielskie,pieprz i przyprawę do smaku.Gotować na małym ogniu (dość długo) aż ozór będzie miękki.Ugotowany ozór wyjąć z wywaru,lekko przestudzić i obrać ze skóry.Zimny ozór włożyć do lodówki.Kroić w plastry i podawać zamiast wędliny do chleba.Smacznego!

Tagi:

przyprawy