Sposób przygotowania:
Gotowany sernik przekładany kruchymi plackami
Składniki ciasta kruchego szybko zagniatamy i dzielimy na 3 równe części. Każdą pieczemy z osobna ok. 10 minut w temperaturze 190 stopni C.
Twaróg, jajka i cukier ucieramy mikserem. Do rozpuszczonej margaryny dodajemy twaróg (tłuszcz ma być gorący). Cały czas mieszamy. Dokładamy rodzynki oraz budyń w proszku. Gdy masa zacznie gęstnieć zestawiamy z ognia.
Masą przekładamy kruche placki. Galaretkę rozpuszczamy w szklance wody. Dodajemy do rozpuszczonej czekolady z tłuszczem. Dolewamy śmietanę. Polewamy placek.
Dowolnie ozdabiamy.
Twaróg, jajka i cukier ucieramy mikserem. Do rozpuszczonej margaryny dodajemy twaróg (tłuszcz ma być gorący). Cały czas mieszamy. Dokładamy rodzynki oraz budyń w proszku. Gdy masa zacznie gęstnieć zestawiamy z ognia.
Masą przekładamy kruche placki. Galaretkę rozpuszczamy w szklance wody. Dodajemy do rozpuszczonej czekolady z tłuszczem. Dolewamy śmietanę. Polewamy placek.
Dowolnie ozdabiamy.