Sposób przygotowania:
Gotowany sernik waniliowyETAP 1:
Blaszkę wyłożoną papierem wykładam warstwą herbatników.
ETAP 2:
Masło rozpuszczam w garnku na małym ogniu dodaję twaróg, oraz jajka wsypuję cukry oraz dodaję połamaną na kawałki czekoladę, mieszam do momentu aż wszystko sie połączy w jednolitą masę.
ETAP 3:
Budynie razem z mąką ziemniaczaną rozprowadzam w mleku dodaję do gorącej masy serowej, cały czas mieszam, gotuję tak jak gotuje się zwykły budyń, zestawiam z ognia jak masa zgęstnieje,wylewam połowę ciepłej masy na herbatniki, przykrywam drugą warstwą herbatników, ponownie wylewam resztę masy.przykrywam ostatnią warstwą herbatników
ETAP 4:
Sernik dekoruję białą czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Wstawiam na całą noc do lodówki.
Smacznego!