Sposób przygotowania:
Gow Gee – pierożki gotowane na parze
Mąkę przesiewamy do miski. Do wrzątku dodajemy łyżkę oleju i całość wlewamy do mąki (energicznie mieszamy mąkę łyżką ). Kiedy składniki się połączą, zagniatamy ciasto i odstawiamy na 30 minut aby odpoczęło. W międzyczasie przygotowujemy nadzienie. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i przesmażamy na niej posiekaną drobno cebulkę, posiekany czosnek, imbir i pokrojoną papryczkę chilli. Do przypraw i cebuli dodajemy mięso i smażymy 5 minut. Jeśli mięso się przypala wlewamy 50 ml wody. Do mięsa dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę i twardszą część kapusty pak choi. Smażymy 5 minut. Mięso doprawiamy sosem sojowy, rybnym i olejem sezamowym, dodajemy cukier brązowy , pokrojone liście pak choi i smażymy następne 3 minuty. Farsz odstawiamy do przestygnięcia. Ciasto rozwałkowujemy na stolicy podsypanej mąką i wycinamy z niej koła ( najlepiej szklanką ). Na środek każdego placuszka nakładamy łyżeczkę farszu i zlepiamy pierogi ( tak jak nasze tradycyjne ). Pierogi jednak stawiamy , a końce przytrzymujemy tak aby falbanka była u góry. Gow Gee gotujemy na parze około 10-15 minut. W czasie kiedy Gow Gee się gotują przygotowujemy w małej miseczce sos do maczania pierożków łącząc wszystkie składniki sosu razem. Gow Gee serwujemy gorące razem z sosem do maczania.