Sposób przygotowania:
Gratka jabłkowa
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka wymieszane z wodą mieszamy. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia i ocet. Mieszamy, wylewamy na blachę o wymiarach 25/36. Pieczemy do 30 minut w 180 stopniach. Studzimy i przekrawamy na trzy części. Jabłka: Jabłka obieramy i ścieramy na dużej tarce. Smażymy około godziny, wsypujemy galaretkę pomarańczową i cukier do smaku. Studzimy. Masa budyniowa: W nie dużej ilości mleka mieszamy mąki i budyń. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem. Do gotującego się mleka wlewamy mąki. Mieszamy i gotujemy do zgęstnienia. Studzimy i łączymy z utartą margaryną. Przełożenie: Biszkopt- jabłka- masa budyniowa- biszkopt- masa budyniowa- biszkopt- dowolna dekoracja