Sposób przygotowania:
Greckie Fetowanie Chupi
Zaczynam od tzatzyków: ogórka trę na tarce (grube oczka) posypuję solą i odstawiam na 1/2 godziny tak, aby z ogórka wyszedł zbędny nadmiar wody. Następnie dodaję posiekany koperek, starty czosnek, doprawiam pieprzem i mieszam z jogurtem greckim. Odstawiam do lodówki. Kotleciki - mięso mieszam ze świeżymi dodatkami i formuję małe kotleciki. Nie dodaję ani bułki tartej ani jajka. Mięso samo się połączy. Piekę w piekarniku na folii albo na elektrycznym grillu. Nie smażę! W czasie gdy nasze kotleciki się pieką, w głębokiej patelni rozgrzewam oliwę dodaję pieczarki i po 2 minutach naszą mieszankę Hortex Leczo. Zmniejszam gaz i gotuję około 15 minut. Przyprawiam pieprzem, ale bez soli. Dodana później feta doda słonego smaku. I gotowe. Kotleciki podajemy na leczowym łóżeczku z sosem tzatzyki. I spróbuj się opanować!!!