Sposób przygotowania:
Grillowana cukinia z mięsnym farszem
Nieobieraną cukinię kroję wzdłuż na pół, łyżeczką wydrążam miąższ i odkładam go na bok. Połówki cukinii posypuję solą i pieprzem, smaruję oliwą z oliwek. Grilluję po 5 minut z każdej strony. Cebulę pokrojoną w kosteczkę smażę na łyżce oliwy, dodaję zmielone mięso i dalej smażę, mieszając od czasu do czasu. Dodaję pokrojony miąższ cukinii, wlewam bulion i zagotowuję. Duszę mięso pod przykryciem do miękkości. Pod koniec zdejmuję pokrywkę i smażyć aż prawie cały płyn wyparuje. Wyłączam gaz, dodaję ugotowaną kaszę jaglaną i keczup, doprawiam majerankiem, świeżo zmielonym pieprzem i solą, całość dokładnie mieszam. Mięsnym farszem wypełniam wgłębienia w cukinii. Na wierzchu układam kawałki sera mozzarella. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 190*C na 15 - 20 minut, aż cukinia będzie miękka.