Sposób przygotowania:
Grillowana pizza z łososiem i oscypkiem
Grillować można pod gołym niebem jak i w domu na grillu elektrycznym lub po prostu w piekarniku z funkcją "grill". Jak pogoda w zimę dopisze, to i można spróbować grillować na dworze. Można grill rozpalić nieco szybciej, bo przygotowanie pizzerinek nie zabierze zbyt dużo czasu. Wystarczy tylko na placki wyłożyć plasterki pokrojonego góralskiego sera owczego, po dwa średnie paski wędzonego łososia oraz oliwek jakie się lubi - ja preferuję czarne łagodne oraz roztarte suszone zioła. Ułożyć pizzerinki na okrągłych tackach aluminiowych, a te kłaść na ruszt. Grillować przez 15-20 min. Gdy placki się zrumienią, ale nie popalą, zdjąć ostrożnie tacki, szczypcami i kłaść na tacę. Spożywać z pesto zielonym lub czerwonym pomidorowym.