katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Grillowana polędwica

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Polędwiczki można przygotować na wiele sposobów. Smaczne są też polędwiczki grillowane z papryką i cebulą.

Grillowana polędwica

Składniki:

Grillowana polędwica

 

  • polędwica wieprzowa 2 szt
  • papryka 1 szt
  • cebula 1 szt
  • papryka w proszku
  • pieprz
  • zioła (ulubione)
  • majeranek
  • olej

Sposób przygotowania:

Grillowana polędwica
Mięso myjemy,osuszamy i kroimy na grubsze plastry .Oprószamy solą(można posolić troszkę więcej) i pieprzem. Skrapiamy lekko olejem i oprószamy papryką w proszku, ziołami czy też majerankiem.

Paprykę oczyszczamy i kroimy w grubsze piórka. Cebulę obieramy i też kroimy w piórka. Folię aluminiową tniemy na kawałki i nakładamy na każdy kawałek po trochu cebuli i papryki.

Kładziemy po 3-4 kawałki mięsa i przykrywamy resztę papryki i cebuli. Zbieramy brzegi folii i zakręcamy u góry. Grillujemy ok 30 min.  

Tagi:

grill mięso