Sposób przygotowania:
Grillowana polędwica
Mięso myjemy,osuszamy i kroimy na grubsze plastry .Oprószamy solą(można posolić troszkę więcej) i pieprzem. Skrapiamy lekko olejem i oprószamy papryką w proszku, ziołami czy też majerankiem.
Paprykę oczyszczamy i kroimy w grubsze piórka. Cebulę obieramy i też kroimy w piórka. Folię aluminiową tniemy na kawałki i nakładamy na każdy kawałek po trochu cebuli i papryki.
Kładziemy po 3-4 kawałki mięsa i przykrywamy resztę papryki i cebuli. Zbieramy brzegi folii i zakręcamy u góry. Grillujemy ok 30 min.
Paprykę oczyszczamy i kroimy w grubsze piórka. Cebulę obieramy i też kroimy w piórka. Folię aluminiową tniemy na kawałki i nakładamy na każdy kawałek po trochu cebuli i papryki.
Kładziemy po 3-4 kawałki mięsa i przykrywamy resztę papryki i cebuli. Zbieramy brzegi folii i zakręcamy u góry. Grillujemy ok 30 min.