Sposób przygotowania:
Szaszłyki z oranżadową polędwicą
Polędwicę pokroić w kostkę, włożyć do pojemnika(powinien być wyposażony w pokrywkę). Posypać solą, płatkami chilli i sporą ilością przyprawy do grilla, wymieszać. Zalać oranżadą tak, aby całe mięso było przykryte i szczelnie zamknąć. Odstawić do lodówki na noc. Następnego dnia: Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie. Pieczarki obrać, pokroić w kostkę razem z bakłażanem. Przełożyć do miski, polać oliwą i worcesterem, posolić i posypać przyprawą do grilla, wymieszać. Na namoczone wcześniej patyczki nabijać na przemian warzywa, kawałki boczku i mięsa. Ułożyć na tacce, grillować i zjeść:-)
2milutka
edytaha
darmiona
edytaha
No popatrz, jaka ciemna masa ze mnie :):):) :P
darmiona
Całe szczęście natychmiast Cię oświeciłam:-)))
edytaha
Hahahaha :D
zbysiowa
darmiona
wymyślony specjalnie na Twój konkurs:-)))
edytaha
No widzisz Madziu, nie mam szans z taką pomysłowością :(
darmiona
zbysiowa
Edytko, każda wymówka dobra, nie wykręcaj się tutaj:D
zbysiowa
Bardzo się cieszę:)