Sposób przygotowania:
Grillowana roladka alla musakaETAP 1:
Mięso umyć, osuszyć. Rozkroić i rozbić delikatnie tłuczkiem. Oprószyć solą, pieprzem curry i ziołami prowansalskimi. Odłożyć do lodówki.
Farsz:

Por pokroić w cienkie krążki. Zeszklić na oliwie. W miedzy czasie z umytego bakłażana wydrążyć gąbczastą część. Resztę pokroić w małą kostkę.
ETAP 3:

Paprykę także pokroić w małą kostkę. Przełożyć na patelnie i smażyć całość około 5-7 minut często mieszając.
ETAP 4:

Mniej więcej w połowie smażenia podlać 2 łyżkami wody. Gdy płyn wyparuje doprawić solą i cząbrem, wymieszać. Zdjąć z ognia i ostudzić. Połączyć z pokruszonym serem feta.
Wykonanie:

Wykonanie:
Farsz rozsmarować na płacie mięsa. Zabezpieczyć wykałaczkami
ETAP 6:

Ułożyć na grillu elektrycznym lub rozgrzanej patelni grillowej. Smażyć około 10 minut często obracając. Przed podaniem pozbawić wykałaczek. Smacznego!
marietta
monikaT83
mysza75
lalunia
Nina W.
monikaT83